Eylül 26, 2010

kralım!!

Elbette bir kral var o da Okan Bayülgen. Canımdır kendisi. Onu herhangi bir yerde izlediğim zaman hem kendimi iyi hissediyorum hemde kötü. İyi hissetmemin nedeni kesinlikle çok şey öğrendiğimden.Kötü hissetmeme gelince öyle işler yapıyor ve öyle istediğim bir hayatı yaşıyorki kendimi bir hiç gibi hissediyorum.Diyorum bu adam yaşıyorsa ben?? 

Ayhan Sicimoğlu'nun deyimiyle "hastasıyız".

Okan Bayülgen (d. Okan Kaan Görgün, 23 Mart 1964, Cihangir, İstanbul), Türk gösteri adamı, sunucu, sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme ve fotoğraf sanatçısı. Bayülgen, 6 yaşındayken yatılı okula verilir. Şişli 19 Mayıs İlkokulu’ndan mezun olup Galatasaray Lisesi‘nde öğrenimine devam etti. Okuldaki öğrenci kulüplerinden müzik, edebiyat, folklor gibi kollarla ilgilenmiştir. Okula gitmeme durumu sorun olmaya başladığında annesi Ayla Hanım onu Bodrum’a, yanına çağırır ve Galatasaray Lisesi’ndeki 6 yılından sonra Bodrum Lisesi ve ardından Şişli Lisesi’nden mezun olarak 1984 yılında lise eğitimini tamamlar.

Fotoğraf eğitimi almak için Fransa’ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi‘nde hukuk okumaya başlar. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçer. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye’ye döner ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başlar. 1989 yılında mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde master yapmıştır.
Devlet Tiyatroları‘ndaki en genç yönetmen olarak 1989-1994 yılları arasında çeşitli oyunlar yönetmiş, bazı oyunlarda oynamıştır. (Türkiyenin en genç tiyatro yönetmeni ünvanı bulunmaktadır.)

1 yorum:

  1. Yazınız çok güzel, tebrik ederim. Bizde şişme kar küresi üretiyoruz :) https://www.karkuresi.net adresinden inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil